4 forskjellige varianter av kjøttboller

Kofta

De fleste norske elsker en god kjøttbolle, men det mange ikke vet er at det faktisk finnes kjøttboller fra flere steder i verden. Du trenger altså ikke spise de samme tradisjonelle norske kjøttbollene hver gang, men variere med forskjellige varianter.

Vi varierer selv her hjemme med ulike varianter, så ingen blir lei av å få kjøttboller til middag. Jeg har samlet 4 forskjellige kjøttbolle-oppskrifter her på siden.

Norske kjøttboller er tradisjonell mat som går igjen i mange familier. Jeg fikk det hvert fall ofte servert da jeg var liten. Her får du 2 forskjellige, men allikevel smakfulle oppskrifter på fantastiske kjøttboller.

Greske kjøttboller har de siste årene økt i popularitet her i Norge. De greske kjøttbollene lages av en farse av enten hakket storfe- eller lammekjøtt som blandes med hvitløk og feta. Feta kommer fra Hellas, og er derfor et smakfullt tilskudd i kjøttbollene for smak, men også for at de faktisk skal være greske. Se mer nøyaktig oppskrift på de greske kjøttbollene her.

Kofta er enda en spennende variant av kjøttboller som ellers nå til dags kan bli sett som en kjedelig tradisjonsrett. Disse er absolutt ikke kjedelige. De serveres i en sterk tomatsaus, det skal jo være sterk mat fra Asia. Disse kjøttbollene gir, på grunn av sausen, en helt annen smak i munnen. Du får her en skjønn blanding av masse forskjellige krydder som minner om Asia. Klikk her for å se oppskriften.

Tyrkiske kjøttboller er enda en spennende variant, dog ikke så oppfinnsomt i navnet. De tyrkiske kjøttbollene kalles nemlig for kofte, et navn som minner veldig om den asiatiske kofta. Se oppskriften på disse krydrete kjøttbollene som lages i en avlang form her.

Skal du ha buffet eller en internasjonal meny, eller bare ønsker å variere kjøttbollene, så skal du ikke ha noen problemer etter å ha lest denne siden. Sett i gang og prøv en ny versjon av kjøttboller for en spennende middag, eller hold en tradisjonell norsk middag. Uansett, velbekomme!