Elektroniske sigaretter tar Norge med storm

e-sigaretter

Mennesker har røyket ulike former for tobakksplanter i mange hundre år. Den beroligende effekten, det sosiale aspektet, den varmende følelsen… Røykere har ulike grunner til å røyke, og mennesker reagerer ulikt på tobakk.

Mer fokus på helse

Først de siste tiårene har man blitt oppmerksom på skadevirkningene av tradisjonell røyking. Mens leger tidligere gikk så langt som å direkte anbefale pasienter å røyke dersom de for eksempel slet med overvekt eller angst, er situasjonen i dag en ganske annen. Få, om ingen leger er røykere, og skadevirkningene er godt kjent.

Men for mange er ikke nødvendigvis denne kunnskapen nok for å få til å slutte. Nikotin er avhengighetsskapende, og de positive aspektene som er nevnt ovenfor kan være positive lysglimt i en travel hverdag.

Dersom mobilapplikasjoner og nikotinplaster ikke funker for deg, så fortvil ikke. Det finnes andre alternativ.

Trenden som har tatt Norge med storm

E-sigaretter har tatt av etter at det kom på det norske markedet, og stadig flere få øynene opp for dette alternativet til tradisjonelle sigaretter. Forskningen viser så langt at det er få eller lite negative konsekvenser av disse sigarettene. I Norge er det i dag forbudt å selges elektroniske sigaretter med nikotin, noe som gjør tilbudet som finnes på markedet enda sunnere.

Disse reglene vil imidlertid endres fra første halvdel av 2018. Da blir det lovlig også med nikotinholdige elektroniske sigaretter på det norske markedet. Norske myndigheter anbefaler imidlertid at man holder seg til denne typen kun i en overgangsfase, som et ledd i røykeslutt.

Hvorfor e-sigaretter?

Elektroniske sigaretter har mange positive sider sammenlignet med tradisjonelle sigaretter. Bant disse, kan for eksempel nevnes:

  • Billigere i bruk
  • Sunnere alternativ
  • Mindre lukt
  • Bedre for omgivelsene
  • Mer moderne

Røykeslutt har aldri vært lettere

På xsmoke sine nettsider (link) kan du se selv hvor mye du sparer ved å bytte til e-sigaretter. Dersom du for eksempel har et daglig forbruk på ti sigaretter, vil du kunne spare hele 3276 norske kroner per år. Multipliser denne summen med årene i resten av livet ditt, og nye finansieringsmuligheter åpenbarer seg plutselig. Hva om ditt nye røykemønster plutselig kan finansiere drømmeferien eller den nye flatskjermen du lenge har fundert på å kjøpe?

Med e-sigaretter vil røykeslutten kunne bli mye lettere. Ikke bare sparer du penger.  Andre positive sider er at du trenger ikke gi slipp på de positive sidene med røyking, samtidig som du kan eliminere de negative helseeffektene ved tradisjonell røyking.