Hva skal man ha i esken?

esker

Pappesker er noe de fleste forbinder med flytting, noe som hadde vært en ganske så stressende affære uten pappesker som hjelpemiddel. Men pappesker brukes ikke bare når man skal flytte eller pakke bort ting. De veier som regel lite, er av miljøvennlig materiale og kan resirkuleres når man ikke lenger har bruk for dem, simpelthen ved å brette eskene sammen og kaste dem sammen med papiravfall.

Før i tiden var esker noe man skaffet seg hovedsakelig gjennom kjøp av varer, hvor man siden tok vare på emballasjen. Steder som mottar store vareleveranser har ofte mange tomme og ubrukte esker, og ofte tok folk turen innom på slutten av dagen for å spørre pent om de kunne få. Nå er det derimot vanlig å bestille egnet eske til riktig formål.

Et annet suverent bruksområde for pappesker er som pakker. Når man skal sende noe, må det pakkes inn, og det er ikke alltid det holder med gråpapir. Pakkene stables ofte hos posten, og sender man ting i pakke, er det større sannsynlighet for at det som er inni ikke blir skadet.

Riktig emballasje

For det er jo tross alt det som skal inni pakken som er avgjørende for hvilken type eske man vil gå for. Materialet er som regel papp, og det fins mange ulike og mer eller mindre forsterkede papp-typer tilpasset ulik behandling og innhold. Ofte er disse variantene tilsatt andre fiber-typer, slik at pappen ikke skal rives opp.

Det fins mange forskjellige pappesker – klikk her for å se noe av utvalget til Lyreco, en av Norges fremste leverandører av kontorutstyr. Disse esketypene er noen av de aller vanligste:

  • Flytteesker kommer i flere ulike formater og leveres gjerne flate. Store esker kan benyttes til å pakke lette gjenstander med stort volum, som klær, gardiner, pledd og sengetøy. Pappen er som regel av middels kvalitet, og derfor benytter man mindre formater for tyngre gjenstander, som bøker, elektroniske artikler, servise og bestikk.
  • En plakateske er lang og smal og med kvadratisk kortside. Siden plakater og postere er ømfintlige, rulles de pent sammen og legges i esken, som har forsterkede langsider. For plakater og postere har det nå også kommet trekant-hylser, som leveres flate og dermed sparer mye plass.
  • Når man skal frakte vin er det ikke alltid like trygt eller pent med en pose. Derfor fins det et bredt utvalg vin-esker, men også annen emballasje som er tilpasset flasker, glass og andre skjøre gjenstander. Ofte er dette gaveesker som er pyntet på utsiden.