Hvordan velge riktig frisyre til ansiktsformen din

Hvordan velge riktig frisyre til ansiktsformen din

På samme måte som klærne dine, ser forskjellige mennesker forskjellig ut i forskjellige stiler. Men dessverre, i motsetning til klærne dine, kan du ikke ta av en dårlig frisyr etter en hard dag med folk som gjør narr av stilen din.

Det er akkurat derfor du bør finne ut hvilken ansiktsformen du har og hvordan du best kan fremvise den, før du går til barbermaskinen. Du må tross alt vite hvilke stiler som passer best til ansiktsformen din da noen få ekstra centimeter her og der kan gjøre en stor forskjell. Tenk også på å sørge for håret ditt ved å f.eks. bruke vitaminer for håret.

Rundt ansikt

Nøkkelen er her er å skape balanse. Hold deg unna hele eller runde frisyrer ettersom disse vil gjøre ansiktet mer rundt. Hold sidene tynnere og style håret litt høyere øverst og i fronten for å gi balanse. En skilt midt eller noen bølger ved øynivå vil bidra til å minimere rundheten. Runde ansikter ser bedre ut med flere firkantede frisyrer.

Firkantet ansikt

I likhet med runde ansiktet, bør du holde sidene tynnere og korte, mens toppen er lengre og style håret litt høyere. Hold håret pent rundt ørene og sørg for at stilen speiler den firkantede formen på ansiktet. Dette vil bidra til at den firkantede ansiktsformen ser mye mer subtil ut. Hvis du trenger mer inspirasjon når det gjelder stil, kan du kikke på georgjensen-damask.no, hvor det er en masse forskjellige produkter og tips.

Ovalt ansikt

Nesten hvilken som helst stil er egnet for noen med oval ansiktsform, da dette anses som den ideelle typen. Du bør imidlertid være oppmerksom på andre fremtredende egenskaper som f.eks. nesen og plasseringen av øyne og ører. Hvis du faller inn i den ovale kategorien, betrakt deg selv heldig da nesten hvilken som helst stil vil se bra ut på deg. Du har vunnet det genetiske lotteriet!

Langt ansikt

En stil som er lengre på sidene og kort på toppen, gjør at ansiktet ser mindre ut og skaper bedre balanse. Så kutt håret ditt i en stil som har lager og hvor den fremre hårlinjen er skjult. Et veltrimmet skjegg kan bidra til å gi ytterligere balanse. Ikke la ansiktshåret bli for langt, da dette vil forlenge ansiktet ditt. Briller kan også gi balanse ved å dele opp ansiktet og ta oppmerksomheten bort fra ansiktets lengde.

Triangulært ansikt

For å balansere ut en trekantet ansiktsform, bør du velge en stil som vil begrense ditt panneområde og gi en illusjon av bredde til haken. Et skjegg kan også bidra til å oppnå dette.

Diamantformet ansikt

Med diamantformen er målet å minimere bredere kinnben og balansere ut en smal hake og panne. For å gjøre dette, bør du velge en frisyre med lugg for å minimere pannen. Lengre frisyrer ser også bra ut på et diamantformet ansikt.

Nå når du vet hvordan du velger riktig frisyre til ansiktet ditt, er det på tide å gå å klippe deg! Er du interessert i forretningsrelaterte artikler? Ta en titt på bedriftsnyheter.no der du kan finne mange fantastiske tips.