Infomøte for folkehøyskolen i Zanzibar

folkehøyskolen

Dersom du ”liker” på Facebook kan du være med på infomøte om folkehøyskole i Zanzibar. Der får du informasjon om opphold på folkehøgskole i utlandet. Det er en perfekt opplevelse for deg som tenker på å komme deg ut, oppleve verden og få utfordret deg på nye aspekter av livet. Her vil ikke mora di hjelpe deg med klesvasken eller å lage mat, men du må selv vise deg frem og utfordre deg på spennende ting. Det er ingenting i veien for å sende spørsmål til e-posten, og det finnes dessuten en hel del svar på ofte stilte spørsmål på nettsiden.

Frivillig arbeid på ”Hands on Zanzibar”

Ønsker du å arbeide og finne ut av hvordan du fungerer i arbeid med andre, få innsikt i andre kulturer og andre menneskers liv og leven. Ved å samle dansk kunnskap med lokalt engasjement vil du få det beste av to verdener. Du vil kunne få jobbe med undervisning av barn og unge i den lokale skole, i både engelsk og matematikk. Og senere være sosial med dine medelever på stranden eller i den utrolige naturen. Undervisningen hjelper de lokale med å få arbeid, slik at de kan brødfø familiene sine. Med satsing på kreativ utvikling og kulturutveksling har prosjektene hjulpet landsbyen til å få rent vann, bygge opp infrastruktur og igangsetting av produksjon. Dette er bare noe av det samarbeidet har ført til, og da er det bare fantasien som setter begrensninger. Og har du gode ideer vil du kanskje sette i gang prosjektet som varer over mange år. For mange av prosjektene her er langsiktige, bærekraftige og inspirerende. Og det å kunne si at man har vært med på å sette i gang prosjekter for menneskene i Zanzibar, vil være bra for selvtilliten. Og man skal ikke se bort fra at det kommer godt med når du skal ut å søke jobber tilbake i hjemlandet.

Intensivt på folkehøyskolen i Zanzibar

Og dersom du sitter hjemme og er usikker på hva du skal gjøre til høsten, så kan du også ta en kortere intensiv kurs på 2 uker. Som en ”aware tourist” vil du ikke bare være passiv observatør, men samtidig en aktiv deltaker. Kurset tar sikte på at man skal lære om hvordan man kan etablere en bærekraftig utvikling, slik at det er de lokale som kan høste av turismen. Slik kan de selv utvikle og drive turismen som bærer en stor del av inntektene til den lille øya. Gjennom å tilby opplevelser som for folk flest er en begivenhet, vil befolkningen her kunne leve i pakt med naturen, og leve gode liv. Man vil få med en guidet safaritur hvor man får oppleve de ville dyrene, og man vil gjennom debatter få forståelse for de truede artene og hvorfor vi må ta vare på den. Zanzibar er en del av Tanzania, og gjennom kurset vil man få oppleve den urgamle kulturen, masaienes liv og hverdag, og være med på eventyr sammen med venner for livet.