Kan du bruke bitcoins? 

Kryptovaluta var lenge forbehold den innerste, hemmelige IT-eliten, men er nå sakte begynt å bli allemannseie. Bitcoin er et marked i vekst, og det er mye som tyder på at det er kommet for å bli. Det finnes mange typer kryptovaluta, men Bitcoin er helt klart den mest berømte. Valutaen er blitt verdensberømt både astronomiske stigninger og dykk i valutakursen. Det er få som ikke har hørt om det globale fenomenet Bitcoin, men hva er det, og kan du egentlig bruke det? 

 

Hva er Bitcoin?

Bitcoin er en elektronisk valuta, det vil si at pengene ikke finnes fysisk, men som en datafil. Når du kjøper bitcoins laster du ned disse til en virtuell lommebok hvor du oppbevarer bitcoins. Deretter kan du investere eller bruke dem som du vil. Det som gjør at Bitcoin skiller seg fra andre typer valuta  ved at den ikke stabiliseres eller reguleres av et bestemt pengeinstitutt eller sentralbank. Den er uavhengig, og verdien bestemmer derfor av etterspørsel. Dette sammenlignes veldig ofte med boligmarkedet, hvor verdien bestemmes av hype – altså hva folk rent faktisk er villige til å betale. I likhet med å investere i eiendom, kan det være både mye å vinne og tape når man velger å investere i Bitcoin. 

 

Hva kan jeg bruke bitcoins på? 

Du kan nå bruke Bitcoin som betalingsmiddel i flere utenlandske og til og med norske nettbutikker. Dette blir mer og mer utbredt. Det er også mulig å investere i bitcoins gjennom kjøp og salg av valutaen. Det finnes flere typer software som kan hjelpe med å gjøre dette automatisk. Det er alltid lurt å lese anmeldelser før man bruker denne typen software. Her kan du lese en anmeldelse av en av de mest populære investeringsprogrammer, nemlig Bitcoin Code. Dette er et verktøy som er lett å bruke.