Rengjøring av oppvaskmaskin

oppvaskmaskin

Vaskemaskinen er et utrolig nyttig hjelpemiddel som tar oppvasken for oss, men man må heller ikke glemme at den også selv bør vaskes. Dersom oppvaskmaskinen begynner å lukte er det er tegn på bakterievekst, og for å forhindre dette bør den rengjøres med jevne mellomrom.

En maskin som vasker på auto-program vil avlese hvor skittent innholdet er, og dette er altså grunnen til at du ikke trenger å bruke tid på å vaske ting som etterpå skal settes inn i oppvaskmaskinen. Maskinen vil nemlig velge et program med en temperatur og varighet som er tilpasset nivået av matrester, og hvis du på forhånd har vasket ting for hånd vil den velge et program med lavere temperatur og mindre varighet. Store matrester bør dog skylles vekk for å forhindre at de setter seg fast i filteret eller lignende.

Når oppvaskmaskinen skal rengjøres anbefaler vi å starte med filteret i bunnen av maskinen. Deler av matrestene som skylles ut i avløpet fanges opp i filteret, og over tid vil det samle seg rester her som forhindrer optimal filtrering. Filteret kan enkelt tas ut og skylles. Et par ganger i året anbefaler vi også å demontere spylearmene og skylle de små hullene for å fjerne eventuelle matrester som kan ha satt seg fast.

Ved å velge en oppvaskmaskin med bestikkbrett plassert øverst i maskinen, får du ikke bare mer plass i underkurven, men den vil også vaske bestikket ditt enda renere. Dette er fordi bestikket ligger atskilt, og du forhindrer samtidig at det får riper. Noen brett kan deles og eventuelt tas ut dersom du trenger ekstra plass i den midterste kurven.

gram.no kan du finne mer informasjon om hver enkelt av våre oppvaskmaskiner.