Sov bedre med riktig madrass

Når man skal velge seg en ny madrass, handler det i høy grad om å finne en madrass som passer akkurat deg og de behovene du har, sånn at du kan få den mest optimale støtten, og dermed den mest optimale søvnen. Det er faktisk overraskende hva forskningen sier om søvn og hvor mye god søvn betyr, så hvis man vil sørge for at man får sove skikkelig godt og få alle de fordelene ved det, er riktig madrass det riktige stedet å begynne. 

Søvn er noe som vi alle sammen trenger, og det er mange som ikke vet hvor viktig det faktisk er å sove i en seng, og ikke minst på en madrass, som passer de behovene man har. Riktig seng er viktig, og noe man burde prioritere. Søvnen vår er kanskje enda mer viktig enn vi tror og det har akkurat kommet ut ny, norsk forskning som snakker om nettopp dette. Det er nemlig helt essensielt å snakke om hvordan søvnen vår påvirker oss, sånn at vi kan spre kunnskapen. 

Kognitive evner påvirkes 

Det er mange grunner til at vi trenger å sove godt. Her gjelder både at den fysiske helsen vår påvirkes, og den mentale helsen vår påvirkes. Men selv om disse to tingene er viktige, er det kanskje noe som mange lett kan abstrahere fra. Det er nemlig i hovedsak usynlige grunner som kan skyldes mange andre ting også. Men når de kommer til de mer kognitive evnene våre, så går det ikke an å la være med å legge merke til de endringene som skjer. 

Faktisk er det sånn at bare en enkelt natt med dårlig søvn har direkte utslag på de kognitive evnene våre, og det påvirker både de jobb og privatliv for de aller fleste. Det å ikke ville ta søvnen vår alvorlig, kan derfor føre til at vi gjør en dårligere jobb og er dårligere i sosiale relasjoner, og det er kanskje akkurat det vi trenger for å ta søvnen vår litt mer seriøst.